W przedziale jak w restauracji

W pociągach PKP Intercity, które mają wagony barowe lub restauracyjne, klienci mogą zamawiać jedzenie u kelnera wprost do przedziału. Wystarczy wybrać pozycję z menu WARS i zamówić, a w ciągu kilkunastu minut danie zostanie zaserwowane.

Płatności można dokonać za pomocą karty lub gotówki, a dostawa posiłku nie wiąże się z żadną dodatkową opłatą.

Staramy się zmieniać na wielu płaszczyznach – mówi Janusz Malinowski, Prezes PKP Intercity, firmy która jest większościowym udziałowcem WARS. – Remontujemy i kupujemy nowy tabor, wprowadzamy innowacyjne kanały sprzedaży biletów, docieramy z szeroką informacją do pasażerów. Rozszerzanie usług wewnątrz pociągów jest dla nas również bardzo ważne. Dążymy do tego by zapewnić pasażerom jak najwyższy standard podróży.

Usługa jest dostępna we wszystkich pociągach PKP Intercity: Express InterCity, Express, Twoje Linie Kolejowe oraz w pociągach międzynarodowych, w których znajdują się wagony barowe lub restauracyjne.

W skład menu WARS wchodzą potrawy tradycyjnej kuchni polskiej oraz śródziemnomorskiej, zakąski zimne, kanapki i napoje. Specjalnością kuchni są m. in. Piada (włoski placek chlebowy podawany na ciepło, wypiekany z mąki pszennej, wypełniony dowolnym farszem z naturalnych składników); pierogi ruskie z mięsem lub kapustą i grzybami; czy pierś z kurczaka z kuskusem; duszoną papryką i cebulą.

Share Button